aftakdozenstekkerkabelingangen

 

"Le Matériel Blindé Belge" (MBB) werd opgericht in 1938 door René Dumont en Pierre Janssens en had haar werkplaatsen in de schaduw van de basiliek van Koekelberg, op de grens met Jette. De firma kende een expansieve groei in de na-oorlogse periode dankzij onder meer de opleving van de staalnijverheid en steenkoolmijnen, de uitbouw van de haven van Antwerpen, installatie van elektrische straatverlichting en de aanleg van elektrische trein- en tramlijnen. Ook in het toenmalige Belgisch Congo was Le Matériel Blindé Belge alomtegenwoordig in de mijnen, industrie en openbare voorzieningen.

Na de dood van de stichters-oprichters en in de periode van wereldwijde oliecrisis en dekolonisatie heeft de firma zeer sterk moeten inkrimpen om de concurrentie van nieuwe materialen en de opkomst van de elektronica te kunnen opvangen.

In 1989 werden de aandelen van Le Matériel Blindé Belge overgekocht door zodat verdere productie verzekerd bleef. Beide bedrijven bleven als zelfstandige entiteiten bestaan, met éénzelfde directie en kader.

In 1998 werden de activiteiten van MBB volledig geïntegreerd binnen het moederbedrijf en werd de productie overgebracht naar de werkplaatsen in Anderlecht, van waaruit de actuele klanten bediend worden: de NMBS, cementfabrieken, staalfabrieken in België en Luxemburg, industriële installateurs, groohandel...

< terug naar de vorige pagina

 

 

 
 
 
 
 
 
nederlandse versie
version française